JAC Oost-Vlaanderen

U bent hier

Problemen aanpakken voor ze er zijn

We vinden het heel belangrijk om actie te ondernemen voordat problemen zich stellen. Daarom organiseren we vormingen, projecten en acties gericht op het voorkomen van problemen.

Bruggen naar 18

Bruggen naar 18 is zo een project. Het project helpt om problemen te voorkomen wanneer je van plan bent alleen te gaan wonen

Met het project Bruggen na(ar) 18 willen we onze werking bekendmaken bij jongeren die bijna 18 zijn. Jongeren die in een instelling of voorziening zitten, verlaten meestal de hulpverlening eens ze 18 worden. Vaak willen ze op eigen benen staan of terug bij hun ouders gaan wonen.

Sommigen kunnen hierin een duwtje in de rug gebruiken. Daarom wil het JAC in samenwerking met een aantal instellingen en voorzieningen, en het OCMW deze jongeren ondersteunen zodat ze alle kansen op slagen krijgen eens ze 18 worden. 

Er wordt altijd samen met de jongere bekeken welke oplossing de beste is voor zijn/haar situatie. Je bepaalt zelf welke stappen worden gezet en welke ondersteuning je wil. 

Momenteel loopt het project enkel in regio Gent en is beperkt tot een paar instellingen.

Interesse? Meer informatie?

Download de infomap hier of contacteer ons.

JAC – Gent-Eeklo  

Drabstraat 18, 9000 Gent 
Telefoon: 09/265.04.70
E–mail: jac.genteeklo@cawoostvlaanderen.be 
Web : www.jacoostvlaanderen.be 
Openingsuren: Zonder afspraak op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 13u en woensdag van 13 tot 17u. Op afspraak op maandag en vrijdag van 13 tot 17 u en dinsdag en donderdag van 17 tot 19 u.

Lees ook